
آشنايي با کامپوزيتها در کاربردهاي مهندسي، اغلب به تلفيق خواص مواد نياز است. به عنوان مثال در صنايع هوافضا، کاربردهاي زير آبي، حمل و نقل و امثال آنها، امکان استفاده از يک نوع ماده که همه خواص مورد نظر را فراهم نمايد، وجود ندارد. به عنوان مثال در صنايع هوافضا به موادي نياز است که ضمن داشتن استحکام بالا، سبک باشند، مقاومت سايشي و UV خوبي داشته باشند و …. از آنجا که نمي توان مادهاي يافت که همه خواص مورد نظر را دارا باشد، بايد به دنبال چارهاي ديگر بود. کليد اين مشکل، استفاده از کامپوزيتهاست.کامپوزيتها موادي چند جزئي هستند که خواص آنها در مجموع از هرکدام از اجزاء بهتر است.ضمن آنکه اجزاي مختلف، کارايي يکديگر را بهبود ميبخشند. اگرچه کامپوزيتهاي طبيعي، فلزي و سراميکي نيز در اين بحث ميگنجند، ولي در اينجا ما تنها به کامپوزيتهاي پليمري ميپردازيم.
در کامپوزيتهاي پليمري حداقل دو جزء مشاهده ميشود
خواص کامپوزيتها به عوامل مختلفي از قبيل نوع مواد تشکيل دهنده و ترکيب درصد آنها، شکل و آرايش تقويت کننده و اتصال دو جزء به يکديگر بستگي دارد. از نظر فني، کامپوزيتهاي ليفي، مهمترين نوع کامپوزيتها مي باشند که خود به دو دستة الياف کوتاه و بلند تقسيم ميشوند. الياف ميبايست استحکام کششي بسيار بالايي داشته، خواص ليف آن (در قطر کم) از خواص توده ماده بالاتر باشد. در واقع قسمت اعظم نيرو توسط الياف تحمل ميشود و ماتريس پليمري در واقع ضمن حفاظت الياف از صدمات فيزيکي و شيميايي، کار انتقال نيرو به الياف را انجام ميدهد. ضمناَ ماتريس الياف را به مانند يک چسب کنار هم نگه ميدارد و البته گسترش ترک را محدود ميکند. مدول ماتريس پليمري بايد از الياف پايينتر باشد و اتصال قوي بين الياف و ماتريس بوجود بياورد. خواص کامپوزيت بستگي زيادي به خواص الياف و پليمر و نيز جهت و طول الياف و کيفيت اتصال رزين و الياف دارد. اگر الياف از يک حدي که طول بحراني ناميده ميشود، کوتاهتر باشند، نميتوانند حداکثر نقش تقويت کنندگي خود را ايفا نمايند. اليافي که در صنعت کامپوزيت استفاده ميشوند به دو دسته تقسيم ميشوند: کارايي کامپوزيتهاي پليمري مهندسي توسط خواص اجزاء آنها تعيين ميشود. اغلب آنها داراي الياف با مدول بالا هستند که در ماتريسهاي پليمري قرار داده شدهاند و فصل مشترک خوبي نيز بين اين دو جزء وجود دارد. از الياف متداول در کامپوزيتها ميتوان به شيشه، کربن و آراميد اشاره نمود. در ميان رزينها نيز، پلي استر، وينيل استر، اپوکسي و فنوليک از اهميت بيشتري برخوردار هستند. |

مشخصات پانل دیوار پوش کامپوزیت دکورسنگ
ابعاد پانل ۲۳۰*۱۳۰ سانتیمتر یا ۳۰۰ *۱۰۰ سانتیمتر
مساحت پانل : ۳ متر مربع
ضخامت پانل : ۲-۱۰ میلیمتر
برجستگی سطح پانل از سطح دیوار : ۳-۷ سانتیمتر
وزن هر پانل : ۱۳-۱۴ کیلوگرم و در بعضی از پانلها ۱۸-۲۰

مراحل نصب
اجرای کامل ورق های کامپوزیت به شرح زیر می باشد:
نصب
در این مرحله پانل ها را با مینی سنگ به اندازه مورد نظر برش داده و در کنار یکدیگر با پیچ و رولپلاک بر روی سطح نصب میکنید (حتما از دستکش و عینک محافظ برای برش استفاده کنید).
درزگیری و شبیه سازی
در این مرحله کلیه درزها و محل اتصال پانل ها با ماده ای به نام ماستیک گرفته شده وکاملاً شبیه سازی می شوند.
رنگ آمیزی
در این مرحله پانل ها با توجه به سلیقه مشتری با رنگ اکرولیک یا فوری برای دکوراسیون داخلی و رنگ پلی اورتان برای نمای خارجی رنگ آمیزی و سپس پتینه کاری می شوند.
